Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

09.01.15.
Događanja

2.Tečaj portugalskog jezika i brazilske kulture

12.-16. siječnja od 18 do 20:30 sati, TCR FET

Obavještavaju se svi zainteresirani da će se na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 12. do 16. siječnja od 18.00 do 20.30 sati u telekonferencijskoj dvorani održati 2. po redu Tečaj portugalskog jezika i brazilske kulture.

Ovogodišnja tema tečaja je ekonomska povijest Brazila koju će se predstaviti kroz promjene glavnih karakteristika brazilske ekonomije tijekom posljednjih 500 godina. Tako će se analizirati osnovni ekonomski ciklusi koji su obilježili brazilsku ekonomiju kroz kolonijalno i postkolonijalno razdoblje, kroz robovlasnički sustav i kroz demokratske i nedemokratske pokrete. Tako će se slušanjem, čitanjem i analiziranjem odabranih tekstova, koji se tiču ciklusa šećera, zlata, kave i ostalih proizvoda, predstaviti ne samo povijesni razvoj Brazila, nego i njegovne najvažnije ekonomske grane. Odabrani tekstovi će se također koristiti u svrhu razumijevanja i učenja osnova portugalskog jezika. Osim toga će biti prikazani kratki filmovi i dokumentarci koji će omogućiti polaznicima da čuju jezik, a i da upotpune svoje znanje o šestoj najjačoj ekonomiji svijeta. Cilj je ovog tečaja na ovaj način približiti Brazil, a i portugalskih jezika svim zainteresiranima.

Tečaj je besplatan, namjenjen svim zainteresiranima (znanje portugalskog jezika nije uvjet) te po odslušanom tečaju izdaje potvrda o sudjelovanju.