Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

25.02.15.
Međunarodni projekti

Održana radionica Sprečavanje financijskih pogrešaka pri provedbi istraživačkih projekata u okviru programa FP7 i Obzor 2020.

Radi se o prvoj radionici vezanoj uz sprečavanje potencijalnih pogrešaka unutar projekata iz programa Obzor 2020. i istovremeno zadnjoj radionici takve vrste vezanoj uz provedbu FP7 projekata.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji s Europskom komisijom organizirala je međunarodnu radionicu ''Sprečavanje financijskih pogrešaka pri provedbi istraživačkih projekata u okviru programa FP7 i Obzor 2020.“, koja se održala 23. veljače 2015. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu.
Radi se o prvoj radionici vezanoj uz sprečavanje potencijalnih pogrešaka unutar projekata iz programa Obzor 2020. i istovremeno zadnjoj radionici takve vrste vezanoj uz provedbu FP7 projekata. Gospodin Dinos Alevizopoulos, revizor pri Europskoj komisiji, upoznao je sudionike s najčešćim financijskim pogreškama te kako ih izbjeći odnosno ispraviti. Osvrnuo se i na glavne razlike u financijskim i računovodstvenim pravilima provedbe projekata koji se financiraju iz navedenih programa.
Ova radionica međunarodnog karaktera okupila je preko 150 sudionika iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, čime je ujedno omogućena razmjena iskustva te umrežavanje.

Prezentacije s radionice dostupne su u nastavku:
Prezentacija ''Financial errors in FP7''