Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

25.05.15.
Događanja

Znanstveni skup Past, Present, Future 2015: Identity in Flux

U akademskoj godini u kojoj obilježava 20. godišnjicu svojega postojanja Odsjek za povijest pokreće niz dvogodišnjih međunarodnih znanstvenih skupova pod zajedničkim nazivom Past, Present, Future na kojima će se obrađivati povijesne teme značajne za razumijevanje sadašnjosti. Prvi skup - Past, Present, Future 2015: Identity in Flux - održava se na Odjelu za humanističke znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 28. do 30. svibnja 2015. Sa svojim će izlaganjima nastupiti oko 70 sudionika iz Hrvatske, još desetak europskih temalja i SAD-a, među njima i tri ugledna pozvana predavača - profesori Florian Bieber (Sveučilište u Grazu), Patrick J. Geary (Institut za napredne studije, Princeton) i Massimo Montanari (Sveučilište u Bologni). Cilj je skupa promotriti složeni fenomen identiteta, njihovu višestrukost, prilagodbe i mijene u raznim povijesnim razdobljima.

Program skupa i knjiga sažetaka dostupni su na mrežnoj stranici:
http://www.unipu.hr/index.php?id=flux

STUDENTI POVIJESTI pozivaju se da prate rad skupa - predavanja triju pozvanih predavača u Svečanoj dvorani te rad po sekcijama u dvoranama 12, 17 i 18.

Znanstveni skup održava se uz potporu Odjela za humanističke znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.