Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

12.01.16.
Novosti, Znanstveni i istraživački rad

II. Međunarodna konferencija „Višejezičnost i međukulturalna komunikacija: Izazovi 21. stoljeća“

Od 16. do 23. srpnja 2016. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održat će se međunarodna znanstvena konferencija „II. Međunarodna konferencija „Višejezičnost i međukulturalna komunikacija: Izazovi 21. stoljeća“.

Konferenciju organizira Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Kazansko federalno sveučilište (Ruska Federacija), Državno sveučilište u Čerepovcu (Ruska Federacija), Udmurtsko državno sveučilište (Ruska Federacija), Baltička međunarodna akademija (Latvija), Sveučilište S. Baišev (Kazahstan), Autonomna neprofitna organizacija „Centar suvremenih obrazovnih tehnologija“ (Ruska Federacija), Autonomna neprofitna organizacija „Centar za razvoj obrazovanja Vladimir Kudryavcev i Oljga Soboljeva“ (Ruska Federacija), Izdavačka kuća „Innovacii v obrazovanii“ (Ruska Federacija) i Međunarodno metodičko vijeće o višejezičnoj i međukulturalnoj komunikaciji (čiji su članovi iz 30 zemalja svijeta). Konferencija se organizira uz podršku MAPRYAL-a  (Međunarodnoga društva nastavnika ruskoga jezika i književnosti) i HAPRYAL-a (Hrvatskoga društva nastavnika ruskoga jezika i književnosti).

Radni jezici konferencije bit će ruski i engleski jezik. Konferencija će biti organizirana u nekoliko sekcija i okupit će znanstvenike, nastavnike, književnike i stručnjake, kao i predstavnike važnih fondova i izdavača, koji se bave lingvistikom, jezičnim kompetencijama, međujezičnom, međukulturalnom i poslovnom komunikacijom, bilingvizmom, obrazovnim tehnologijama te metodikom poučavanja stranih jezika. U okviru konferencije bit će održano nekoliko seminara i okruglih stolova te će za sudionike biti organiziran kulturni program. Do početka konferencije planira se izdavanje zbornika recenziranih radova, specijalno izdanje znanstvenog časopisa „Municipaljnoe obrazovanie“ koji ulazi u rusku bazu podataka RINC. Na konferenciji se može sudjelovati s izlaganjem i bez izlaganja. Svi sudionici dobit će potvrdu o sudjelovanju.

Rok za prijavu produžen je do 1. veljače.

Detaljnije o konferenciji saznajte na internetskoj stranici: