Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

02.12.16.
Novosti

Otvorene prijave za deseto izdanje Nagrade za mlade Karlo Veliki

Svake godine Europski parlament dodjeljuje Nagradu za mlade Karlo Veliki iznimnim mladim ljudima koji svojim projektima promiču europski identitet. Stoga, ako imate između 16 i 30 godina i pokrenuli ste projekt s europskom dimenzijom, prijavite se do 30. siječnja 2017. Osim priznanja, medijske promocije i posjete Europskom parlamentu, dobitnici osvajaju i novčanu nagradu kako bi daljnje mogli razvijati svoje inicijative.

Nagradu za mlade Karlo Veliki organiziraju zajednički Europski parlament i Međunarodna fondacija za Nagradu Karlo Veliki iz Aachena, a dodjeljuje se svake godine za uspješne projekte s europskim karakterom mladim Europljanima starima od 16 do 30 godina. Projekti bi trebali biti namijenjeni mladima u Europi i na praktični način poticati toleranciju, suživot i izgradnju europskog identiteta.

Tri nagrađena projekta osvajaju 7,5, 5 i 2,5 tisuće eura, a predstavnici su pozvani u Bruxelles ili Strasbourg. Predstavnici 28 nacionalnih pobjedničkih projekata iz svih zemalja članica pozvani su na svečanu dodjelu nagrade 3. svibnja u Aachen na četverodnevno putovanje, dok su predstavnici tri pobjednička projekta pozvani u Bruxelles ili Strasbourg naredne jeseni.

Pravila

Europska nagrada „Karlo Veliki” dodjeljuje se projektima kojima se

  • promiče međusobno razumijevanje u Europi i međunarodnoj zajednici,
  • potiče stvaranje zajedničkog osjećaja europskog identiteta i integracije te
  • koji služe kao uzor mladima u Europi i nude praktične primjere suživota Europljana u jednoj zajednici.

Detaljnije: