Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

11.07.13.
Međunarodni projekti

Započeo projekt TT ADRIA!

Svrha projekta je doprinijeti razvoju transfera znanja i tehnologije te komercijalizacije na visokoobrazovnim institucijama i javnim istraživački institucijama hrvatskog dijela Jadrana kako bi se povećao broj i konkurentnost tvrtki u regiji.

Radi se o IPA IIIc projektu punog naziva 'Technology transfer infrastructure in the Croatian Adriatic region'. Na čelu projekta je Sveučilište u Splitu, odnosno Ured za transfer tehnologije. Vrijednost projekta iznosi cc. 902.070 eura. Cilj projekta je potaknuti i povećati inovacije razvojem usluga, vještina i kompetencija u mreži visokoobrazovnih institucija i javnih znanstvenih instituta hrvatskog dijela Jadrana, te poboljšanje prepoznatljivosti i dostupnosti razvijenih usluga.
Osim treninga o prepoznavanju i upravljanju  intelektualnim vlasništvom, kroz projektne aktivnosti pružit će se podrška u pripremi i licenciranju patenata i povezivanje s dionicima u području inovacija. Koordinatorica projekta za Sveučilište u Puli je mr.sc. Barbara Unković iz Ureda za međunarodne projekte. Obzirom na raznovrsne aktivnosti u naš dio projekta moći će s uključiti nastavno osoblje, predstavnik uprave Sveučilišta iz područja znanosti i istraživanja kao i zainteresirani studenti.
Više informacija o projektu možete pronaći na sljedećem linku:
www.utt.unist.hr/hr/ttadria