Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

18.05.14.
Međunarodni projekti

Održana ljetna škola u sklopu ADRIFORT projekta

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u sklopu ADRIFORT projekta IPA cbc Adriatic organiziralo je  ljetnu školu „PRE SUMMER SCHOOL ART & HERITAGE“ za studente sa pulskog i slovenskih sveučilišta. Otvaranje se održalo u ponedjeljak, 12. svibnja 2014., a ljetna škola trajala je 5 dana. U pozdravnom govoru organizatora voditelj projekta prof. povijesti Ivan Jurković sudionicima je ukratko izložio važnost fortifikacijskog sustava kroz povijest. Koordinatorica projekta Sanja Biberić sudionike sa pulskog i slovenskih sveučilišta ukratko je upoznala sa projektnim aktivnostima u sklopu Adrifort projekta, te implementacijom istih, kao i svrhom organiziranja ove ljetne škole. Voditeljica ljetne škole Tina Širec Džodan uputila je sudionike u logistiku iste, te im prenijela da će po završetku dobiti uvjerenje  o sudjelovanju te 2 ECTS boda.

Koncept Adrifort ljetne škole je zamišljen kao zajednički događaj za studente i istraživače iz područja kulture i turizma, te obrazovnih znanosti na predškolskoj razini.  Na samoj ljetnoj školi sudjelovalo je 54 studenata sa interdiscplinarnog studija „Kulture i tuirzma“, te predškolskog odgoja.

U sklopu programa ljetne škole sudionici su imali priliku osim teorijskih predavanja sudjelovati u terenskoj nastavi koja uključuje obilazak Muzila pod stručnim vodstvom Marija Werhasa, ravnatelja MORH-ovog Vojnog muzeja, obilazak uz stručno vodstvo Povijesnog muzeja Istre, pulskog Aquariuma, te štinjanskih fortifikacija. U teorijskom dijelu ADRIFORT ljetne škole sudjelovalo je niz predavača, a neki od njih su dr.sc. Attilio Krizmanić, Emil Jurcan iz Pulske grupe, Zofia Mavar iz Ministarstva kulture, povjesničar Danijel Tatić, predavanja konzervatorica sa Zavoda za očuvanje kulturna baštine iz Ljubljane te mnogi drugi.

Posljednja dva dana ljetne škole, bila su rezervirana za praktične radionice te su održana na štinjanskoj  tvrđavi Punta Christo, a posljednji dan ljetne škole upriličen je podjelom uvjerenja sudionicima, te otvorenjem izložbe za koju su radove izradila djeca iz štinjanskog vrtića „Dado“ uz mentorstvo studentica sa predškolskog odgoja pod vodstvom profesorice Aleksandre Rotar.


Galeriju fotografija možete pogledati na:

https://www.dropbox.com/sh/wcpc546ontezb7c/AAB_BsllgX5xN6KDO72dd31ba

https://www.dropbox.com/sh/3ob1c2nmteg92ur/AAAEX5rmmeUhk2bTM_rAEX67a