Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Psihološko savjetovalište za studente i studentice

Drage studentice i dragi studenti,

Psihološko savjetovalište djeluje od 2008. godine. Kada smo ga osnovali, vodili smo se dugogodišnjim pozitivnim svjetskim i domaćim iskustvima iz Rijeke, Zagreba, Zadra i zato što sami studenti kažu da je:

» … lakše kada s nekim u kojeg imaš povjerenja razgovaraš otvoreno i bez prosuđivanja.« 

»U početku nisam ni sanjao da ću ja ići u neko savjetovalište, ali kolege su sve češće govorili o tome kako je lakše podijeliti svoje viđenje problema s osobom koja je profesionalno angažirana, koju ne poznaš, koja nije prof. s fakulteta, gdje su tvoje riječi zaštićene Etičkim kodeksom. I imali su pravo.«

»Otišla sam prvi put u savjetovalište jer su studenti govorili o tome. Mislila sam idem samo vidjeti, i bogme ostala neko vrijeme. Bilo je to kvalitetno provedeno vrijeme.«

Sada imamo i vlastita iskustva i ponosni smo što studenti i studentice prepoznaju korist od posjeta savjetovalištu te ga preporučuju drugim kolegicama i kolegama.

Radno vrijeme:

U savjetovalište je moguće doći samo uz prethodnu najavu telefonom za
termine:

  • Ester Jadreško: 091 50 48 505
  • Romana Ničiforović-Kliček: 095 57 12 591

Adresa: Preradovićeva 1/1 - podrum, kabinet broj 9.

Zašto se studenti i studentice najčešće javljaju u savjetovalište?

- zbog teškoća u studiranju, kao što su: teškoće u učenju , prilagodba na studij, ispitna anksioznost, loša organizacija vremena...

- zbog teškoća u odnosima s drugima: partnerima, obitelji, prijateljima…

- zbog nezadovoljstva sobom: kriza identiteta, seksualnost, samopouzdanje, usamljenost, depresivnost, nezadovoljstvo izgledom...

Što (ne) možete dobiti u savjetovalištu?

U savjetovalištu pružamo usluge individualnog i grupnog savjetovanja. Organiziramo i različite tematske radne grupe i tribine.

U savjetovalištu ne dajemo recepte, nego mogućnost da istražujete i otkrivate svoje odgovore uz našu stručnu psihološku podršku i vođenje.

Kome je savjetovalište namijenjeno?

Usluge savjetovališta namijenjene su svim osobama koje imaju studentski status.

Diskrecija

Usluge savjetovališta u potpunosti su povjerljive (Čl 23. Kodeksa etike psihološke djelatnosti: »Povjerljive podatke o sudioncima vlastitih istraživanja, o svojim savjetodavnim i kliničkim odnosima, podatke o korisnicima psiholoških usluga, organizacijama, učenicima ili studentima psiholog može davati samo i isključivo uz pristanak uključenih osoba. «).

Podaci o korištenju usluga savjetovališta ne ulaze ni u jedan studentski dokument.

Koliko stoji?

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli financira rad savjetovališta pa su usluge savjetovališta za sve studente i studentice besplatne.