Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Zadovoljstvo mi je obavijestiti vas da je tenis ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osvojila izvrsno četvrto mjesto na međunarodnom sveučilišnom turniru Eurovalencia 2009 koji okuplja 40tak najboljih sveučilišta iz Evrope i svijeta. Turnir se održao u Valenciji od 21.10. 2009 do 25.10.2009 u organizaciji Politehničkog Sveučilišta iz Valencije (Universidad Politecnica de Valencia) i renomiranih studentskih sportskih udruga BDJ Integral Sport Management i Tofersports . Eurovalecija 2009 okupila je preko 1000 studenata iz osam sportskih disciplina a naše Sveučilište nastupilo je u tenis natjecanju. Nakon prošlogodišnjeg petog mjesta naše futsal ekipe, ove godine i tenisaču su ostavili odličan dojam.

U grupi D naša ekipa zabilježila je tri sigurne pobjede s rezultatom 3:0 protiv Sveučilišta CUS iz Ancone, American University of Bejrut iz Libanona i Sorbona iz Pariza. U tim mečevima briljirao je naš najbolji igrač Albert Lončarić koji je u tri meča izgubio samo jedan gem. U četvrtfinalu su naši studenti s 3:0 pobijedili Sveučilište Heidelberg iz Njemačke a u polufinalu su naišli na domaćine Sveučilište UPV iz Valencije. Nakon što je prvi set dobio 6:1 a u drugom poveo s 4:0 naš student Albert Lončarić zaradio je lakše istegnuće ramena i morao je zbog bolova predati meč. Iako je Tomislav Raca izvrsnom igrom poravnao rezultat, u igri parova s našim trećim igračem poraženi smo rezultatom 2:1 u setovima. Bez Lončarića identičnim rezultatom naši studenti izgubili su i meč za treće mjesto od ekipe American University of Bejrut koju su relativno lako pobijedili u grupi. Iako smo do polufinala pokazali daleko najbrži i najkvalitetniji tenis stjecajem nesretnih okolnosti pulski studenti ovoga puta ostali su bez medalje. Bez obzira na «nezahvalno» četvrto mjesto najboljim igračem turnira proglašen je naš «prvi reket» Albert Lončarić.  Na turniru su nastupili studenti Albert Lončarić, Tomislav Raca, Mateo Sljepčević i voditelj Mr.sc. Dean Sinković. Naš četvrti igrač Dean Hrelja zbog bolesti morao je odgoditi putovanje u Valenciju.

Iako smo na turniru bili najmanje sveučilište to nas nije omelo da kvalitetno prezentiramo i promoviramo naš sveučilišni sport i time pokažemo kako pulski sveučilišni sport ima svijetlu budućnost. Organizacija turnira bila je na vrhunskom nivou pa su naši studenti tijekom popodnevnih sati imali organizirani posjet kulturno-povijesnim i sportskim sadržajima u predivnoj Valenciji.

Posebna zahvala za nastup na EUROVALENCIJI 2009 ide Studentskom zboru, Odjelu ekonomije i turizma "Dr.Mijo Mirković" te Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli koji su većim dijelom financirali nastup naše ekipe na turniru.